Facebook
Regisztrálok
Regisztrálás Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó?
Top 100-as körözési lista
2008. január 17., csütörtök 09:15
Egy új, Top 100-as országos körözési listát állított össze a rendőrség, melyben a legkeresettebb személyekről közölnek bővebb adatokat és információkat. A listán azok a személyek is szerepelnek, akik a legsúlyosabb bűncselekményeket követték el.
Kökényesi Antal vezérőrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnügyi főigazgatója sajtótájékoztatóján Budapesten elmondta: az új körözési listát a bűncselekmény súlya, sorozatjellege, valamint a többszörös körözések száma alapján a megyei rendőr-főkapitányságok javaslataiból állították össze. Hozzátette: az új Top 100-as listán a keresett személyek személyleírása mellett lehetséges megjelenési helyüket és a bűncselekmény megnevezését is nyilvánosságra hozzák.
 
 

Simon Tamás, az ORFK bűnügyi főosztályvezetője az MTI-nek elmondta: a múlt év december 29-én nyilvánosságra hozott 100-as lista egyfajta "tesztelés" volt. A rendőrség a közvélemény és a sajtó fogadtatására volt kíváncsi, és ezért kerültek fel a listára fiatalkorúak és eltűnt személyek is. Hozzátette: a lista nyilvánosságra kerülését az állampolgárok jól fogadták, sok bejelentés érkezett, így most a súlyos bűncselekmények elkövetőit és a jogerősen elítélt személyek felkutatását várják.
 
A sajtótájékoztatón Kökényesi Antal beszámolt a rendőrség keddi országos körözési akciójának eredményeiről is. A vezérőrnagy elmondta, jelenleg több mint 43 ezer személykörözés van érvényben, ebből 20 ezret az Interpol Magyar Nemzeti Iroda rendelt el. Büntetőeljárás miatt 30 ezer, büntetés-végrehajtás miatt hétezer, eltűnés miatt pedig több mint hatezer személy körözése van folyamatban.
 
Nincs még hozzászólás, légy te az első!
kapcsolódó hírek
cimkefelhő
aktuális rovat legfrissebb hírei


Híradó Media Kft. 2006-2015 Napiaszonline.hu | Napiász Online | Főoldal | Médiaajánlat | Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat | Karrier | lambéria, hajópadló, osb lap