Share on Google+
2015. október 1.,  csütörtök
NAPIKorzó

Urbánszki László: Munkát keresek, BÁRMILYET! 3. részlet

Anna dermedten nézte, ahogy a legújabb „barátnõje” elbilleg az extra-magassarkú cipõben, aztán elindult a piac felé. Most se energikusan, inkább vonszolódva.
Álmában az „õsi mesterséget” ûzte, izzadt, lihegõ férfiak fogdosták, teperték maguk alá, többször is felriadt. Már hajnalodott, amikor módosította hirdetéseit, és visszatette a megszokott befejezést: Erotikus munkát nem vállalok! Délelõtt újra a piacon próbálkozott, jutalma két kiló krumpli, két csokornyi sárgarépa, petrezselyem, és nem vágta pofon a zöldségest, aki megmarkolászta a fenekét. Nem vágta pofon, de sokáig öklendezett egy kuka fölött, majd sírt egy kicsit a WC-ben.
    A kocsisoron újra összefutott Miss Bernadettel.
  – Jól vagy, csajszi? Mizu veled, szarul nézel ki! Mesélj! – Behúzódtak egy mellékutcába, és õ elmesélte a bölcsészkart, ami semmit sem ér, Misit, aki lelépett – pedig aranyos volt eleinte –, a hirdetéseket, a meddõ mászkálást a butikokba, Annust, akin kívül már senkije sincs, és minden férfi rohadjon meg ahol van. A barátokat, akik nem érnek rá, a fölényes boltost, a fogdosós zöldségest…
  – Megtapogatta a segged, és nem fizetett? A kurva anyját, megtépem ezt a csávót, nyugizzál. Potyás bunkó! Szóval csajszi, itten az van, hogy nem való neked a mi iparunk! Nem vagy elég laza, túl komolyan veszed a dógokat, meg rinyálsz is a férfiaktól is, pedig el lehet velük bánni, higgyél nekem! A lényeg az, hogy ott üsd õket, ahol nem várják! Ha a tökét védi, akkor vágd pofán, csak utána markolj bele a zsacskójába. Tegyél olyat, amit nem várnak, lepd meg õket. Nesze, húzd meg ezt az üveget, ne kényeskedj, jófajta pia van benne, valami úrinevû angol, tudja franc mijaz!
  – Nem, köszi, a lányom…
  – Kicsit lehet, egyél rá fokhagymát, az elnyomja a szagát!
  – Az van bõven… csak az van bõven! Grrh! Erõs nekem, de finom! Henessy, valóban jó márka. Drága lehetett! – Pár apró korty után jól meghúzta az üveget, és még néhányszor a beszélgetés során. Sohasem bírta az italt – legalábbis azt hitte magáról –, most mégsem ártott neki, sõt! Megnyugodott tõle, elmúlt régóta tartó ideges kapkodása, összeszedettnek érezte magát.
„Harminchatnak látszom, nincs munkám, lassan ennem se, és egy kiöregedett kurva sajnál! Ezt add össze lányom! Lehet ennél mélyebbre süllyedni?”
Lehetett!
Két órát bámészkodott a piacon, de alig volt vevõ, senkinek sem kellett segítség. Az árusorok között, a betonon hevert egy szép fej fokhagyma, fölvette, körülnézett, majd elpirult, és a táskájába rejtette.
Délben beült egy kamaszkori barátja netkávézójába – teát töltöttek neki egy viszkispohárba, mellé kísérõnek nagy pohár csapvizet –, és délutánig böngészte a netes hirdetéseket. Három telefonhívás után – melyeket azonnal megszakított, amikor biztos volt a nemleges válaszban – összeszedte minden bátorságát, és megpróbált kurvás-kacéran visszanézni a méricskélõ, tapogatózó férfitekintetekre. A legtöbben elkapták a pillantásukat, csak egy negyvenes férfinak csillant fel a szeme, de amikor megindult feléje, Anna rémülten kirohant az utcára. Két butikban még megkérdezte az eladólányokat munkaügyben, majd elhozta Annust az óvodából, és hazamentek. Az esti mese Dávidról szólt, aki ugyanolyan szegény volt, mint õk, mégis legyõzte Góliátot, végül király lett, aki nagyon-nagyon sokáig élt, mert sok fokhagymát evett. Ancsi örült, hogy õk is olajos-fokhagymás pirítóst esznek, és sokáig fognak élni. Álmában mosolygott a gyerek, talán azt álmodta, hogy galambok szállnak a vállára, és õzek nyomják bársonyos orrukat a tenyerébe.
Mosogatni nem kellett, mert Anna addig dörzsölte a lábast a maradék fél szelet kenyérrel, míg ki nem fényesedett. Az éhes macskát kitette a gangra – több ennivaló hever az utcán, mint a spájzomban, gondolta lemondóan –, eridj, Cirmi, találd föl magad, ha már a gazdád ennyire élhetetlen. Éjfélig böngészte a hirdetéseket, majd föladta a sajátját is. Megszokott szövegét kicsit megváltoztatta:
27 éves, diplomás nõ BÁRMILYEN munkát elvállal! Középszinten beszélek angolul, németül, de minden érdekel, nem vagyok se válogatós, se finnyás!
  – Az ember lánya nem érti, mi a bajod! Okos vagy, szép a pofid – adok majd jó sminkcuccokat –, jó a tested, a dudáid, csak el kén’ hagyni eztet a szégyellõséget! Na, jó, nem akarsz a seggeddel pénzt keresni, de attól ki kell használni hogy jó bula vagy! – Beszéd közben Bernadette úgy gusztálta, mint mások a csirkét a piacon. – A kanok vadabbak, erõszakosabbak, azt kell használni, amink van. Kellesd magad egy kicsit, aztat nagyon bírják! Persze emellett ki kell tanálni valami okosságot is, hogy elszedd a pénzüket, ha már olyan szégyellõs vagy. A’ lenne a legjobb, ha amolyan Dzsémsz Bondosat adnál elõ! Fifikával kihúznál a szarból valami pénzes madarat – persze meg kell játszani mennyire kiizzadtál a melótól –, az meg hálából kitömne suskával. – Bernadette lelkesen tervezgetett. – Tanálj ki valami rafkósat, neked van diplomád, én meg kitanítlak mellé a mozgásmüvésszetre. Tutti a frutti, meg a siker! Aztán miko’ elõadod nekik a mesédet, rájukdüllesztel a didkóddal, kivillantod a bugyidat! Ha emellett megnyalintod a szádat is, bealélnak, oszt eléd öntik a lét. Aztán az lesz a legnagyobb gondod, hová dugod a suskát a stricid elõl.
  – Esküszöm, jó hallgatni, ahogy elõadod, de értsd meg, ez nem az én világom… bár az igaz, hogy nagyon le vagyok lakva, elférne némi smink. Aranyos vagy, ha kisegítesz valamennyi kencével, ki van száradva a bõröm, repedezett a körmöm…
  – Fakó a hajad, le is van nõve, meg kéne valami elegánsabb cucc is…
  – Köszi, de ilyen bátor ruhákat nem szoktam…
  – Angol kiskosztüm, nem kurvás kínálgató, nyugi! Olyan szolid, hogy nem mernek leszólítani benne a manusok! Tíz éve õrizgetem, hátha visszafogyok, de reménytelenebb, mint visszanöveszteni a szüzességemet. Igazi levendulát csomagoltam mellé, moly ellen, oljan illata van, mint egy öreg naccságának Lipótvárosból! Ne hálálkodjál nekem, úgysem tudok mit kezdeni vele. Holnap gyere korábban, összekapom a két legjobb barátnõmet, és megcsinálunk! Jobbak a kozmetikkába’ mint a profik. Még hajat is vágnak, festenek. Most menek, mert a nagyfiú már nagyon ideges – intett a nagydarab strici felé, aki már percek óta úgy állt széttárt karokkal a járdán, mint az élõ szemrehányás –, nem szereti, ha lazítok, összeszarja magát a suskáért! Nesze a pia, neked adom, húzd meg, ha megkívánod. Én már nem ihatok többet, mer’ mindjár’ énekelni kezdek, és akko’ ugrik a biznisz!
Forrás: Urbánszki László
még több Korzó
Robert Mee meghökkentő dolgot talált a tengerparton, néhány kilométerre onnan, ahol 27 évvel ezelőtt..
A kultúráért felelős államtitkár jelentette be a baranyai megyeszékhelyen. Az összeg egy 30 millió..
Írások Boér Péter Pál tollából
Írások Urbánszki László tollából
Néhány spoileres szó a filmrõl, és annak apropójából.
Írások Urbánszki László tollából
még több hír
NAPIbulvár
Remek volt a sminkje, jó ruhát választott, és kifejezetten előnyös volt Rogán Cecília frizurája is a..
A sokszor ridegnek tűnő Victoria Beckham elképesztően keményen dolgozik azon, hogy a felépített..
A műsorvezető szereti teljesen lefoglalni magát. Két gyermek mellett ez nem is olyan lehetetlen. Most egy..
NAPIAktuális
A Tesco nem tartotta be az időpontot az adatok elküldésével, így a dolgozók határozottan fognak..
"Ön egyetért-e a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló népszavazással?"..
Hétfőn tovább fokozódik a hőség és a héten minden nappal csak egyre melegebb lesz.
NAPIsport
Hosszú Katinkát még a vizes vb utolsó napján is ünnepelhette a közönség, 400 méter vegyesen..
A Nemzeti Sport információi szerint az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata ma jelenti be, hogy..
A 13 éves ráckevei motokrosszos megnyerte a hollandiai Arnhemben a szuperkrossz Európa-bajnokságot.
kapcsolódó
24 óra
CSAK RÖVIDEN
aktuális
?
KATEGÓRIÁK
siccpasik
napiászonline
Kövess minket!